فیلم خاکسپاری یک نفر در اصفهان به دلیل بیماری تب کریمه کنگو
تب کریمه کنگو
فیلم خاکسپاری یک نفر در اصفهان به دلیل بیماری تب کریمه کنگو مراسم خاکسپاری و دفن فرد مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو توسط پرسنل شبکه بهداشت و بدون حضور مردم اتفاق افتاد.
به تمام مردم اطلاع رسانی کنید اگر گوشت گرم می خرید به مدت دو روز در فریز یخچال نگهداری کنید و دارای نشان استاندارد وزارت بهداشت باشد.
توجه… هشدار درباره یک بیماری در فصل گرما/خرید گوشت بدون مهر دامپزشکی ممنوع/مشاهده چهار مورد مشکوک و جدید تب کریمه کنگو در استان اصفهان
دکتر محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت :
تب کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماریهای ویروسی است که از حیوان به انسان منتقل میشود. این بیماری خطرناک است و فرد مبتلا به آن ممکن است تا 30 درصد موارد جان خود را از دست دهد، حتی اگر درمان شود.
یکی از راههای انتقال آن نیز از طریق گزش کنهای است که روی بدن حیوان آلوده به خصوص دامهای اهلی مانند گوسفند و بز وگاو زندگی میکند. این ویروس وارد بدن دام شده و بعد با گزش باعث ابتلای فرد به بیماری میشود.
بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، این بیماری که سال گذشته سه فوتی در کشور به جای گذاشت در دام علایم خاصی ندارد و از ظاهر دام نمیتوان متوجه وجود ویروس شد . شایع ترین راه انتقال آن نیز ذبح غیربهداشتی دام بویژه در مناطق روستایی است. به همین دلیل دکتر گویا تاکید میکند که خرید گوشت از منابع نامطمئن مانند کنار خیابان، جاده و کشتار غیرمجاز و … مردم را در معرض ابتلای به تب کریمه کنگو قرار میدهد. به همین دلیل گوشت باید مهر تایید سازمان دامپزشکی را داشته باشد.
وی ادامه میدهد: این بیماری بیشتر یک بیماری شغلی است. کسانی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند، آن را ذبح میکنند، قصابها و حتی زنان خانهدار نیز ممکن است به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده، مبتلا به این عفونت شوند. همچنین کسانی که در معرض خون و ترشحات بدنی فرد بیمار قرار دارند مانند پزشکان و کادر درمانی نیز در معرض ابتلا هستند. در کشور ما هر سه راه انتقال این بیماری تا به حال مشاهده شده است. این بیماری معمولا در فصل بهار و تابستان شایع است، اما در تمام فصول سال ممکن است مشاهده شود.
تب کریمه کنگو واکسنی برای پیشگیری ندارد و مهمترین نکته برای این کار رعایت نکات بهداشتی توسط کسانی است که دام نگهداری میکنند، در کشتارگاهها و دامداریها کار میکنند و زنان خانهداری که گوشت خریداری میکنند.
کارشناسان توصیه میکنند که روستاییان هنگام تماس با دام از کندن کنههای روی بدن دام خودداری کنند. همچنین لباسهای خود را پس ازخروج از اصطبل و محل نگهداری دامها تعویض کنند و دست و صورت خود را با آب وصابون بشویند؛ چراکه دام بیمار خطر انتقال بیماریهای بسیاری را دارد.
منبع: برترینا
برخی کپی کنندگان : پارسی خون – ویترین – از امروز