با آغاز ماه خرداد و فرا رسیدن فصل امتحانات، خبری جنجالی مبنی بر فروش سوالات امتحان نهایی در شبکه های مجازی در رسانه ها منتشر شده است که حساسیت دانش آموزان را نسبت به برگزاری امتحانات دو چندان کرده است.
اگر چه همیشه عده ای از دانش آموزان به دنبال تقلب کردن در امتحانات هستند اما خرید سوالات امتحان نهایی مقوله ای فرا تر از تقلب است و در این میان سکوت مسئولین نیز در نوع خود جالب است.
طبیعی است حق دانش آموزی که با تکیه بر دانش شخصی اش نمره مطلوبی از امتحان کسب می کند، با تقلب کردن عده ای دیگر پایمال می شود. اما این که برخی پیش از برگزاری امتحانات موفق شوند سوالات را خریداری کنند بحث جدیدی است. این که عده ای بدون درس خواندن و تنها با خرید سوالات در امتحانات شرکت کنند پدیده ای است که این روز ها گریبان گیر نظام آموزشی ما شده است.
فروش سوالات امتحان نهایی در شبکه های مجازی
امتحانات نهایی در حالی آغاز شده است که بازار فروش سوالات در فضای مجازی و اینترنت بسیار داغ است. بازار مالی خرید و فروش سوالات امتحان نهایی به قدری وسیع و جذاب است که با جا به جا شدن ارقام هنگفتی برای خرید و فروش سوالات، درآمد ها نجومی نصیب افرادی می شود که سوالات را به صورت غیر قانونی به فروش می رسانند.
این شبکهها که عمدتا در فضای مجازی و کانالهای تلگرامی یا اینستاگرام فعالیت میکنند، صبح روز امتحان سوالات را به دست مشتریان خود میرسانندو برای خرداد ۹۷ فعالیت آنها برای تبلیغات و بازارگرمی چند هفته مانده به زمان برگزاری امتحانات نهایی آغاز شد و اولین امتحان دانشآموزان که روز گذشته با درس دین و زندگی آغاز شد، با لو رفتن سوالات همراه بود و طبق اعلام دانشآموزان سوالات قبل از شروع امتحان در دست برخی افراد بود.
تعداد کانالهای فروش سوالات کم هم نیست،قیمتها نیز متفاوت است از ۳۰ هزار تومان برای درس دینی تا ۷۰ هزار تومان برای دروس عمومی و ۹۰ هزار تومان برای دروس تخصصی.